تهران، بزرگراه آیت‌ الله سعیدی، شرق به غرب، جنب پارکینگ ثامن

کانکس نشینی

کانکس نشینی

کانکس نشینی

کانکس نشینی اشاره به چه مفهومی دارد؟ و آیا امری مثبت یا منفی بوده مسئله ای است. که در این مطلب مورد برسی قرار گرفته است. و نگاهی خواهیم داشت به اینکه از چه زمانی کانکس نشینی شروع و رشد پیدا کرد. و آینده این اتفاق چگونه خواهد بود. چرا که این امر مفهومی دو منظوره بوده که دارای نکات مثبت و معانی منفی است. که باید جداگانه مورد برسی قرار گیرند.

کانکس نشینی لوکس

این امر با گسترش باغ شهرها و خانه های ویلایی همگام بوده و با توجه به ویژگی های کانکس ویلایی و مزایای آن نسبت به روش های سنتی ساختمان سازی طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است. و باعث بوجود آمدن کانکس نشینی لوکس گردیده است.

به طوری که بسیاری از مالکان باغ ها برای اینکه خود را درگیر ساخت و ساز نکنند. و فضای مسکونی را در باغ خود با سرعت زیاد ساخته و مورد استفاده قرار داهند. به دنبال استفاده از بناهای پیش ساخته و کانکس می باشند. و این امر به مرور در همه نقاط مختلف جهان گسترش یافته و همچنان نیز ادامه دارد.

کانکس ها عموما به عنوان ویلا مورد استفاده قرار گرفته و عموما برای زندگی دائم نمی باشد. یعنی افراد خانواده ها فقط ایام آخر هفته یا تعطیلات خود را درون کانکس ویلایی خود سپری می کنند. و مابقی روزها در خانه های آپارتمانی درون شهری خود هستند.

به معنای حاشیه نشینی

در همه جای جهان در کنار تکنو شهرها و ساختمان سازی های فشرده حاشیه نشینی نیز بوجود می آید. که عمده آنها را افراد کم درآمد، مهاجرین غیر قانونی و افرادی از این قبیل تشکیل می دهند. همواره دولت ها به دنبال جمع آوری و ساماندهی این قشر هستند. چرا که آسیب های اجتماعی زیادی را با خود به همراه می آورد.

در بسیاری از نقاط این افراد در چادر یا سازه های خود ساخته موقتی ایام را سپری می کردند. که با گسترش صنعت کانکس نشینی توانسته اند. کانکس معمولی و ارزان قیمتی را برای خود تهیه کنند. و از بسیاری جهات برای آنها مفید واقع شده است.

کانکس نشینی در شهرهای زلزله زده

یکی دیگر از موارد کانکس نشینی برای شهرهایی است که در اثر زلزله خانه ها و ساختمان ها تخریب شده است. در این شرایط تا بهبود وضع و ساماندهی شرایط استفاده از کانکس به عنوان سرپناهی موقت در برابر بارندگی و سرمای هوا امری ضروری است. که معمولا در همه نقاط جهان از آن استفاده می شود. با استفاده از این روش تعداد زیادی سازه پیش ساخته که عمدتا کاربری مسکونی دارند. با نظم در کنار یکدیگر قرار گرفته و افراد در آنها ساکن می شوند. و به این ترتیب شکل دیگری از کانکس نشینی پدید می آید.

کانکس نشینی کارگاهی

کارگاهای ساختمانی وجود دارند که پروژه های آنها در میان کوها و بخش هایی به دور از شهر واقع شده است. و حجم کار بسیار بزرگ و طولانی مدت است که ممکن بوده زمان انجام کار تا بیش از 3 سال بطول بیانجامد. از این رو برای اسکان نیرو های خود از کانکس کارگاهی استفاده می شود. تا نیازی به رفت و آمد های روزانه پرسنل نبوده و فقط ایام آخر هفته و تعطیلات را به خانه هایشان بروند. تا پروژه با سرعت بیشتری پیشروی کند. در این حالت نوعی دیگر از کانکس نشینی به صورت کارگاهی بوجود آمده که با اتمام پروژه و برچیدن کارگاه به پایان می رسد.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

مقالات مرتبط

© تمامی حقوق وبسایت متعلق به کانکس آیسان میباشد